Je bent gemeentesecretaris, burgemeester, wethouder of directeur van een middelgrote organisatie. Niet alleen heeft dat wat jij doet veel impact op andere mensen, je hebt ook nog eens te maken met een heleboel verschillende belangen van al die mensen.

Soms helpt het als iemand dan eens met je meeluistert. Met je meekijkt in dat krachtenveld aan belangen. Je zoekt niet een adviseur, maar wel iemand die jou kan helpen om grip te krijgen op die kluwen aan verschillende dynamieken.

Wat levert sparring met Natasja Hoex op?

Ik ben opgeleid in de geheimen van groepsdynamica en als één van de weinigen in Nederland Internationaal gediplomeerd in de thematische gecentreerde Interactie (TGI). Eén van de geheimen van groepsdynamica gaat over participerend leiderschap. De kunst van zowel leider te zijn als deelnemer. En dat dan tegelijkertijd.

In jouw functie ben je ook leider en belanghebbende tegelijkertijd. Je moet iets met het gehele plaatje (alle belangen) en je hebt in jouw functie ook een bepaald belang te vertegenwoordigen (bijvoorbeeld de gemeenschap, de interne organisatie, de budgetten etc.).

Dit vraagt om een bepaald soort vaardigheden. Eén vaardigheid is bijvoorbeeld Selectieve Authenticiteit. Je moet “echt” kunnen zijn, maar ook weten te timen wanneer je iets vertelt. Je kunt niet zomaar al je informatie delen.

Om de juiste keuzes te maken, is het dan ook noodzakelijk regelmatig te sparren over dit krachtenveld aan belangen en over jouw rol en keuzes hierin. Jij hebt impact. De verkeerde keuze heeft direct enorme gevolgen (denk maar eens aan Trump op dit moment). De goede keuze betekent direct heel veel voor verschillende mensen.

Is dat coaching? Nee, eigenlijk niet, het is sparring. Sparring met iemand die jou de juiste vragen stelt en die je vooral helpt te kiezen! Keuzes die kloppen in het politieke/ machtspel waar jij zit.

 Je bent er klaar voor, en nu?

Maak nu een afspraak

Stap 1. Je kunt je via bovenstaande link aanmelden voor een intakegesprek

Stap 2. Ik neem dan contact met je op en we plannen een gesprek in op jouw locatie. Dit intakegesprek is kosteloos.

Stap 3. We bekijken tijdens het gesprek wat jij nodig hebt. Als ik denk dat je bij een ander beter op je plek zit, hoor je dat van mij. Ik wil alleen met je werken als ik denk dat ik jou echt verder kan helpen.

Stap 4. Als dat het geval is, krijg je van mij een op maat voorstel. Hierin staat wat je tijdens de sparring kunt verwachten. Je weet dan precies welke investering van je gevraagd wordt (tijd, geld, inzet). Pas dan beslis je.