Selecteer een pagina

‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en de kleur is GROEN!’ Mijn zoontje gilt de kleur vanaf de achterbank door de auto. Het woordje “groen” krijgt nog een extra lange uithaal mee zodat ik niet per ongeluk gele dingen ga opnoemen.
‘De bomen,’ zeg ik vol zelfvertrouwen.
‘Nee’
‘Het gras?’ vraag ik vervolgens.
‘Nee’
‘De heg?’
‘Nee, mama, het is moeilijk!’
‘Nou dat merk ik ja. Is het dan misschien dit knopje?’ wijs ik naar een knopje op het dashbord.
‘Nee, het is buiten de auto.’ Gelukkig is mijn zoontje nog niet te beroerd om nog even te helpen.  
‘De bladeren?’ vraag ik, ondertussen de omgeving scannend naar nog meer groene dingen.
‘Nee, zal ik het zeggen?’
‘Nee nog even proberen hoor. De vijver?’ We rijden ondertussen langs een behoorlijk groene vijver, dus het zou kunnen.
‘Neeheee mam, ik ga het zeggen hoor. Het is de auto voor ons.’
‘O, eh ja, dat is waar ook,’ zeg ik een tikje beschaamd. Al 20 minuten pal voor mijn neus en helemaal niet gezien.

Sinds een aantal maanden doen we dit spelletje in de auto, tussen het luisteren naar alle 40 cd’s van Kinderen voor Kinderen door. Krijg ik gelukkig ook nog eens iets anders te horen dan de ‘Kanga, de Hupsakee en Onbewoond Eiland’

En elke keer verbaas ik me weer hoe leuk dit simpele spelletje eigenlijk is. 

Mits je bereid bent om echt te willen raden wat de ander ziet natuurlijk.

Als ik alleen maar wil raden wat ik zelf al had gezien in de kleur groen, dan is er niks aan, aan dat hele spelletje niet. 
En toch is dat wat we heel vaak in de werkprakijk wel doen. Alleen maar willen zien wat we al hadden gezien. Een beetje Trump en Biden in het klein zeg maar. Onze drang naar gelijk willen hebben is vaak sterker dan alternatieven willen horen.

In ieder geval ben ik heel blij met dat manneke van vier op de achterbank. Die gillend over de kleur GROEN mij laat zien dat er nog zoveel meer kleuren groen zijn dan ik dacht 🙂

Kunnen jullie in jullie team wel eens zo’n manneke op de achterbank gebruiken? Die helpt om met elkaar meer te zien dan JOUW groen of MIJN groen? 

Bel me gerust op 06-41335607 of mail me op info@deteamcoach.nl Ik kijk graag mee naar alle kleuren van de regenboog in jullie team, zonder factuur, zonder gedoe. Maar wel met zo’n kleurenwaaier van de Gamma natuurlijk.

Trouwens hier nog even een supermooi voorbeeld van bovenstaande uit de Oudejaarsconference van Marc Marie Huijbregts 2018: https://youtu.be/_jACmgEqQeQ