Er was eens…..een teammanager. We noemen hem Guus. Guus is al een aantal jaren teammanager en eigenlijk gaat het wel ok in het team. Er zijn geen abnormale conflicten, de sfeer is redelijk goed in het team en de resultaten worden ook best wel gehaald.

Echter Guus heeft het niet meer zo naar zijn zin. Het team kabbelt de dagen door en ook al is er niet echt iets mis, je kunt ook niet spreken van een sprankelende teamspirit.

Vroeger droomde Guus er van om een team te leiden die je ook wel eens in films ziet, of op tv. Hij heeft wel eens een film gezien over bergbeklimmers en hij was zwaar onder de indruk hoe zij elkaar helpen om de top te bereiken. Ook keek hij vroeger graag E.R. waarbij een team van artsen en verpleegkundigen als een geoliede machine elkaar aanvulde (en waarbij iedereen ook verliefd op elkaar werd natuurlijk ;-)). En hij denkt tijdens zijn werk ook wel eens aan het team uit de film Ocean’s Eleven. Ook al mocht het niet wat die mannen deden, het teamwork was toch net even anders, dan zijn eigen team.

Hoe nu verder? Want laten we wel wezen, Guus werkt bij de belastingdienst/ gemeente/ in een ICT organisatie/ een vul maar in andere organisatie in Nederland en hoewel ook hij belangrijk werk doet, een zaak van leven op dood is het vaak niet. En dat vindt Guus stiekem best een beetje jammer! HOE krijgt Guus in hemelsnaam zijn team weer in beweging en vooral ZICHZELF ook?

Maar wat hoort Guus daar? Er is hoop!! Hoop voor al die ervaren teammanagers die beseffen dat zij een belangrijke factor zijn in hoe het met team gaat en die voelen dat er potjandikkie veel meer in hun team zit. Tijd om het team echt als een trein te laten samenwerken! Tijd om te knallen!

Herken jij je in Guus en herken je dit:

 • Teamleden zijn te veel op jou als leider gefocust en blijven afwachtend
 • Je medewerkers komen niet in actie als er iets niet klopt of als iets niet goed loopt. Ze wijzen naar elkaar en laten elkaar gewoon maar begaan!
 • Het gaat altijd over de inhoud bij jullie, maar processen lopen moeizaam en je hebt het gevoel dat er teveel blijft liggen
 • Je hebt al verschillende dingen geprobeerd, maar er verandert niks
 • Je hebt een heleboel op je bordje en je bent bang dat jijzelf wel eens de bottleneck kan zijn
 • Conflicten in het team trekken de sfeer en effectiviteit omlaag en je vindt het lastig om de confrontatie echt aan te gaan
 • Er spelen individuele issues in het team en je vraagt je af WAT JIJ nu moet doen.

HOERA Er is hoop voor alle Guusen en Guusjes!

De Leergang voor Teammanagers

Wat levert het je op?

 • Je leert processen in de groep te analyseren en op basis daarvan in actie komen/ te kiezen wat nodig is. Hierdoor slaan jouw acties niet meer als een tang op een varken, maar krijg je het effect wat je beoogt in je team.
 • Je leert de valkuilen van overmanagement vermijden. Teveel managen leidt vaak tot dat afwachtende waar jij juist vanaf wilt.
 • je leert lastige gebeurtenissen in een groep los te zien van jezelf, zodat je neutraler kunt blijven waarnemen en interveniëren
 • je bent veel beter in te staat om in je kracht te blijven bij het leiden van de groep. Je kunt voortaan authentiek zijn in je leiderschap en dit geeft een enorme vrijheid en weer plezier in je vak!
 • Je leert hoe je jouw team eigen verantwoordelijkheid kan laten pakken: Een pak van jouw hart en heleboel van je bordje.

Voor wie WEL en voor wie NIET:

 • De leergang leert je Grip krijgen op Groepsdynamiek. Als je op zoek bent naar een cursus Basis Leidinggeven verwijzen we je liever naar een goede collega van ons.
 • Je beseft dat je een grote factor bent in het functioneren van het team en je bent daarom eager om te leren en eager om het geleerde uit te proberen in de praktijk.
 • Je hebt voorbeelden van lastige situaties in je team en bent bereid deze in te brengen in de leergroep.
 • Je geeft al een aantal jaar leiding: Je bent NIET blanco/ nieuw in het vak. Wat we in de leergang doen, heeft een bodem om te landen.
 • Je hebt zelf een inhoudelijke expertise en zoekt er nog ontwikkeling bij op het vlak van groepsdynamiek
 • Je zit niet tussen twee banen in.

Bij meerdere teammanagers binnen één organisatie kunnen wij de leergang uiteraard ook In Company op maat aanbieden

Schrijf mij in

Praktisch:

Intakegesprek + 5 trainingsdagen (3 + 2)

Data: 16, 17 en 18 Mei 2018 en 21 en 22 Juni  2018.

Locatie: Eigentijds Erf

Uw inspirators: Natasja Hoex (de Teamcoach) & Ben Vissers (Vissersenwerkman)

Deelnamekosten: 2.425,-
inclusief: materialen, intakegesprek en voorbereiding,
exclusief: BTW, locatiearrangement + verblijfkosten.

 Bij meerdere teammanagers binnen één organisatie kunnen wij de leergang uiteraard ook In Company op maat aanbieden

Schrijf mij in

Liever eerst nog wat meer informatie?

Maak een(telefonische) afspraak