Selecteer een pagina

Sweep, sweep, sweep, doen de grote blauwe borstels over de voorruit van mijn auto. En alsof ze ook mijn voorhoofd even meenemen, voel ik mijn gejaagdheid uit mijn lichaam verdwijnen.

Het geluid van de sproeiers op mijn dak, alsof er een jungleregen boven mijn auto is losgebarsten. Het harde tikken van die enorme borstels langs de zijkant en ten slotte het tak tak tak van de föhn, die alles weer droog blaast.

Wat een goede beslissing om in de auto te blijven zitten, terwijl hij door de wasstraat gaat. Even geen mails, geen snelle appjes en geen rode bolletjes bekijken op mijn telefoon. 

Een beetje verdoofd door de enorme herrie in de wasstraat, kan ik niet anders dan simpelweg mijmeren. Ik kom tot rust en zie ineens een mogelijke oplossing voor dat probleem van net.

Ken je dat? Natuurlijk ken je dat. Als je even afstand neemt van een probleem wordt het ineens glashelder. Je weet wel, die goede ingevingen onder de douche, op de fiets en in het bos…..

Teams nemen die momenten nauwelijks. Want er moet nog meer geproduceerd, besloten, getackeld, afgehandeld, even snel opgelost, geregeld, gemanaged, bedacht, afgerond, gedaan…….

En dan gaat het piepen en kraken na een tijdje. Dan is het net alsof er geen olie bijgevuld is, alsof er zand in de motor is gelopen en er maar niet meer uit wil. Ik blijf blijkbaar iets met auto’s hebben in dit blog.

Herken je dat in jullie team? Rennen en vliegen, maar niet meer met zoveel swung en plezier?

Bel me dan eens op 06-41335607 of mail info@deteamcoach.nl. Gaan we samen in een wasstraat zitten, of bij jullie op kantoor dat kan ook.  En kijken we eens van een afstandje wat er aan de hand is en hoe het anders kan. Zonder factuur, zonder gedoe en met een flinke berg zeepsop.