Selecteer een pagina

“Ik ben afgehaakt hoor. Na seizoen 4 eigenlijk al.” Gert kijkt Marloes aan met een gezicht dat boekdelen spreekt. Zijn mond van afkeer spuugt nog net geen viezigheid uit. “Het eerste seizoen vond ik superleuk. Toen gebeurde er in elke aflevering iets nieuws. En nu ook wel hoor, maar het is wel ver gezocht hoor.” 

“Heb ik precies zo!” Marloes kijkt naar Gert met wijd open ogen. Ze benadrukt nog eens hoezeer ze het met hem eens is door met haar handen haar woorden kracht bij te zetten. 

Gert zucht eens diep. “Het is net als met films, weet je. De Matrix I, wow wat was dat vernieuwend. De Matrix II nog wel interessant, want ja je wil toch wel weten hoe het nu verder gaat. De Matrix III…..ik snapte er geen hout van.”

Gert hoopt dat Marloes het bij deze laatste uitspraak ook met hem eens is. Je weet nooit, misschien ligt het toch aan hem dat hij het niet kon volgen. 

“Vond ik ook,” zegt Marloes.

Gert haalt opgelucht adem. 

Netflix, ik ben er dol op moet ik bekennen. En waar ik helemaal dol op ben is als een goede serie na een aantal goede seizoenen ook stopt. Maar dat is helaas wat minder vaak het geval. Natuurlijk zijn er hartstikke goede series die eindeloos goed blijven. Zo vind ik Modern Family en The Crown alleen maar beter worden. 

Maar bij de meeste series denk ik na een paar seizoenen…Tsja nou ken ik het wel. Nu wordt het zo’n patroontje, hardnekkig, voorspelbaar, saai, een tikje onfris zelfs misschien. 

Net als in sommige teams. Blijf je met elkaar net te lang hangen in dat heldensyndroom, of dat vampierendagboek, of dat miskende familiedrama. 

Misschien is het tijd voor een ander thema, een andere serie in jullie team. Andere tijden, Andere koers, Andere verlangens, Andere raadsels om op te lossen. 

Zijn jullie er aan toe om weer eens fris een nieuwe start te maken? Bel me dan op 06-41335607 of mail info@deteamcoach.nl. Ik kom graag langs om van jullie twee sterren rating weer te upgraden naar een stralende 5 sterren. Het eerste gesprek is gemakkelijk gepland en is zonder gedoe en zonder factuur. Met popcorn en limonade natuurlijk. Maken we er een sprankelende voorstelling van. 

P.S. Heb je nu bij deze blogs ook zoiets van… “Ja nu weet ik het principe wel.” Beginnen deze blogs voor jou een beetje als seizoen 6 te voelen? Maar ben je wel nog steeds aan het lezen omdat jij wel met dit soort onderwerpen te maken hebt? Zet dan eens die andere stap! Kom uit die bank en bel of mail me. Ik kan je verzekeren dat het dan echt niet meer voelt als seizoen 6….