Selecteer een pagina

“Wow! de Knight Rider bestaat echt,” dacht ik toen ik de auto bekeek die mij tegemoet kwam rijden.

Niet omdat hij zo stoer zwart was met zo’n lekker zoevend rood lampje voorop. Waar kun je die trouwens bye the way kopen? Ik wil er eigenlijk al 30 jaar eentje…

Nee, er zat geen bestuurder in. De auto reed gewoon helemaal zelf. Tenminste dat dacht ik toen ik de auto vanaf een afstandje bekeek.

Terwijl de auto dichterbij kwam, zwalkte hij nog even van links naar rechts. 
“Nondeju, lag ik daar toch bijna nog in de plomp.”

Toen ik de bestuurder vuil aan wilde kijken, keek ik recht op een paar grijze sprietjes haar. Onder de sprietjes een zwaar montuur, waarachter twee bruine ogen angstvallig probeerden om boven het stuur uit te kijken.

Bejaarde dames… Ze hebben de neiging om zó in de auto te gaan zitten dat ze eigenlijk net NIET boven het stuur uit kunnen kijken. Hard knijpen in dat stuur, dat kunnen ze dan weer wel.

De groep die dat ook doet zijn jonge jongens met een petje op. Ook zij kunnen vaak maar net boven het stuur uitkijken omdat ze zó stoer naar achteren liggen dat ze eigenlijk meer zien door de achterruit dan door de voorruit.

Is dat nou niet raar? Of ben ik de enige die dat raar vind? Bij hun zal die autostoel toch ook wel zo’n hendeltje hebben om hem wat hoger te zetten, of zou die afgebroken zijn? Bij al die oudere dames? Wat doen die daar dan mee? 

Ik vraag me echt af waarom nou nooit eens iemand tegen hun zegt:

“Hé Janske, zet die stoel is wat hoger, dan zie je beter waar je naar toegaat. Hoef je geen andere mensen van de weg af te zwalken.”

Hetzelfde wil ik zeggen tegen een heleboel teams. Heel veel teams zitten zo begraven in hun dagelijkse klussen en brandjes. Ze worden opgeslokt door gedoe met medewerkers, problemen die gefikst moeten worden en onderling loopt het in dat team ook steeds minder lekker.

Dan kan het dus wel eens helpen om iemand te laten helpen. Iemand met verstand van zaken. Die jullie kan helpen om uit dat gemodder te komen en jullie weer met overzicht over je stuur laat kijken.

Ik ben die iemand. Gebruik dus jullie hendel en bel me (0641335607) of mail info@deteamcoach.nl. Ik kom graag langs om samen naar jullie probleem te kijken. Te zien hoe precies bij jullie die stoel omhoog kan. Dus stop met rondrijden als een malle. Ik kom langs zonder factuur en zonder gedoe en ik neem het juiste gereedschap mee.