Selecteer een pagina

Teamcoaching

Het goud glipt door jullie vingers

Ooit zijn jullie met het vuur in jullie hart begonnen met dit bedrijf.

Ooit heb je met volle overtuiging gekozen voor een plek in het Directieteam of Managementteam van dit bedrijf. En nu?

Het vuur is verdwenen.

Oeverloze discussies belemmeren jullie om beslissingen te nemen waar de organisatie om zit te springen!

Er zit iets scheef. Er is een hoop gedoe tussen jullie, bah!

Jullie komen niet aan structurele oplossingen toe en alles, allés wordt op dit moment ad hoc, snel, paniek.

Het goud wat je handen hebt, glipt door jullie vingers.

Dat laat je toch niet gebeuren?

Zelf al aan de slag? Vermijd de 5 dodelijkste fouten in samenwerken

Download hier je GRATIS Valkuil-Ontwijker en heb morgen al een frisser team.

Gratis valkuil ontwijker teamcoaching

Nee dank je, ik modder liever door.

Met het invullen van bovenstaande formulier gaat u met het privacyreglement akkoord.
N.B. De ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt om groepsdynamica-tips en de Valkuil-Ontwijker te sturen.

Philips Health Care Incubator

Deadlines worden nu met vlag en wimpel gehaald.

Onze internationale multi-company stuurgroep zat volledig vast toen we de hulp van De Teamcoach inschakelden. We verloren elke dag tijd en geld door discussies over technische details en verschil van belangen. Hoeveel tijd er niet ging zitten in een discussie over een bepaald woord is achteraf ongelooflijk. We hadden een miljoenenproject te leiden en een enorme kans in een nieuwe markt en die werd bijna verspeeld doordat we op dat moment gewoonweg niet door één deur konden met elkaar. Wij vonden dat het aan de Fransen lag en zij? Geen idee, dat hoor je bij Fransen nooit zo duidelijk.

De Teamcoach heeft ons team deze patronen laten doorbreken. We hebben een herijking van onze launchdoelstellingen kunnen doen, de projectmanager heeft zijn leiderschap gepakt. Het aantal meetings is gehalveerd en deadlines worden nu met vlag en wimpel gehaald. Met onze Franse partner hebben we een andere timing afgesproken, waardoor we elkaar niet meer in de weg zitten. Ons project loopt weer soepel en succesvol. In plaats van naar een geforceerde project stop kijken we nu uit naar een succesvolle launch van ons product.

Wat levert De Teamcoach op?

De Teamcoach biedt geen doekje voor het bloeden. We doen geen kleurentestjes om elkaar beter te leren kennen. Geen halleluja-gedoe. We werken met jullie realiteit zoals die nu is. We halen de bug uit het systeem. Voorgoed!

 • De mismatch ontcijferd
 • Eindelijk weten waarom het niet lekker loopt én waarom het niet vanzelf verandert
 • Beslissing over “Gaan we door, gaan we ervoor of gaan we ervandoor?”
 • Plan van Aanpak om deze teamsituatie op te lossen
 • Uit deze sh*t.
 • Elkaar weer vertrouwen
 • Concrete afspraken die zoden aan de dijk zetten
 • Beslissingen die leiden tot zichtbaar resultaat in de organisatie.
 • Een management-directieteam dat doet waarvoor het bedoeld is!
 • Trots!

Ik heb per kwartaal ruimte voor drie teams. Dat is niet veel, dus wacht niet langer 

 

Waarom ben ik nu jullie vrouw? Of niet natuurlijk? Kijk het bovenstaande filmpje en krijg direct al een hele belangrijke tip voor jullie situatie.

Wat onderscheidt ons?

Al onze teamcoaches hebben een specialistische opleiding op het gebied van groepsdynamica en een zeer ruime ervaring in het werken met groepen. We zijn niet standaard, we zijn niet de goedkoopste en we zijn niet altijd even lief.  We bieden wel een echte oplossing, voor echte mensen met een echt probleem.

Wij zijn gespecialiseerd in de wat lastigere groepsdynamiek, zoals hardnekkige patronen, conflicten, passiviteit en misalignment.

De kans van slagen van een traject met ons is zeer groot. Referenten noemen met name de duurzaamheid van onze interventies als enorm pluspunt. Wij bieden geen doekje voor het bloeden. Wij halen “the bug” uit het systeem. Voorgoed!

Natasja Hoex van De Teamcoach

Céline van Elst, CNV Connectief

Mijn twijfel was wel: “Gaat de groep dit trekken?” Want het is iets heel anders dan wij normaal doen. Dat vond ik zelf heel spannend. “Is het te soft?” dacht ik nog, “je hoort zo vaak dat je geeltjes moet gaan plakken.” Dat was vooral een grote twijfel in de groep. Dat we flappen met geeltjes moesten gaan maken, waar je daarna nooit meer iets mee doet. Leuk bezig geweest, maar het levert niks op.” Ik vond het voor mezelf als manager ook heel spannend, want ik zet mezelf zo heel kwetsbaar neer in de groep. En dan dacht ik wel “Gaat dit lukken? Naar welke kant gaat de meter uitslaan?”

Wij waren eigenlijk helemaal geen team. Veel meer een groep met ego’s, dus mensen die niet echt rekening houden met de ander. Ik weet nog die eerste oefening met die landkaart om kennis te maken. Dat was zo’n grappige, want dat ging over de mensen achter de collega, waar kom je vandaan en zo. Dat was meteen een belangrijke opening in het geheel. Dat elkaar anders leren kennen was echt nodig om meer een wij-gevoel te krijgen.

Nu een aantal maanden later werken mensen heel anders met elkaar. Mensen werken nu met minder wantrouwen en minder oordelen. Ze zoeken elkaar veel meer op, ze stellen vragen aan elkaar als ze het niet weten. Waar ze dat voorheen echt niet zouden doen! En dat gaat nu aan de lopende band. Dat is toch tof?

Ik heb zelf als manager geleerd dat ik ook echt wel iets van mensen mag vragen. Zelf wat minder hard mag werken en wat luiere vragen mag stellen. Ik zit er veel relaxter erin. Ik zit beter in mijn rol en ook lekkerder in mijn vel daardoor. Ik heb er veel aan gehad en het team ook. En dat hebben ze me ook teruggegeven. Zo goed dat we dit hebben gedaan!

 

Natasja Hoex van De Teamcoach

Hoe weet ik wat ik weet & andere weetjes

Studie Psychologie

Psychologie afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen

Auteur van "Meer Teamresultaat"

E-book Meer Teamresultaat door Natasja HoexAuteur van het gepubliceerde E-book: "Meer Teamresultaat"
Bestel hier

Veel Leef-ervaring

En wat leert het leven ons verder allemaal wel niet in prachtige verre reizen, een moeilijke scheiding, een heerlijk gezin met een prachtig zoontje van twee en nog vele andere avonturen.

TGI Gecertificeerd en Gediplomeerd

TGI gecertificeerd in 2010 en gediplomeerd in 2014
(7 jarige opleiding). Gestudeerd in Nederland, België, Duitsland en Wenen. TGI staat voor Themagecentreerde Interactie en kun je ook wel groepsdynamica voor gevorderden noemen. 

Natasja in de Media

Veel gevraagd groepsdynamicadeskundige in de media. Zo gaf ik al interviews aan Nu.nl, De Metro en ben ik als deskundige te zien in het tv-programma Gepest van negen tot vijf.

Kinderboeken

Naast Blogs/ e-books en artikelen, schrijft Natasja sinds kort ook verhalen voor kinderen. Binnenkort wordt haar eerste verhaal gepubliceerd in WNF Junior Ranger Magazine. Natasja is druk bezig met een jeugdboek op het gebied van pesten/ groepsdynamica.

Voor altijd veranderd

90% van onze klanten roemen met name de duurzaamheid van onze trajecten. Het is dus niet voor eventjes opgelost. De situaties is voor altijd blijvend veranderd.

20+ jaar ervaring

Al meer dan 20 jaar werkend met groepen.
Al meer dan 50 vastgelopen teams zeer succesvol kunnen helpen naar een sprankelende samenwerking.

Onze klanten waarderen De Teamcoach gemiddeld met een 8.7

Klanten noemen met name de rust, het snel komen tot de essentie en no-nonsense praktische karakter van Natasja als pluspunten. De trajecten worden geroemd om het gewenste effect en het effect nog jaren daarna.

Kost het veel?

Jazeker! Stiekem hopen we natuurlijk allemaal op een magisch toverstokje waardoor ineens alles anders is. Dat geldt voor die paar kilo afvallen, voor al die gekke gewoontes van je partner en ook voor samenwerkingsproblemen in een team.

Ik vraag van jullie full commitment. Je mag twijfels hebben, het ongemakkelijk vinden, het soms niet meer zien zitten. Maar ik wil een JA op de beslissing om het aan te gaan en uit de sh*t van nu te willen stappen.

Een succesvol teamcoachtraject duurt ongeveer 6-8 maanden en start met een teamanalyse. Ik hanteer een dagdeeltarief van € 1.100,-. De totale kosten zijn afhankelijk van de vraag. Teams van ongeveer 5 personen investeren voor het succesvol behalen van het gewenste resultaat gemiddeld tussen de  € 12.000,- en € 20.000,-(analyse + teamcoaching)

 

Voor wie niet?

 • Teamcoaching is geen training. Zoek je een training op bijvoorbeeld het gebied van leidinggeven dan verwijzen we je liever door naar een goede collega.
 • Teamcoaching is geen teambuilding. Teambuilding werkt heel goed voor teams die in principe goed samenwerken. Teams in hardnekkige patronen, zullen eerst dit patroon moeten doorbreken. Anders verandert er niet echt iets.
 • Ik werk niet met uitvoerende teams.
 • Ik werk ook niet met teams die niet weg kunnen uit het primaire proces.

 

Voor wie wel?

 • Management en directieteams. Daarnaast heb ik af en toe ruimte voor een team van professionals/ zelfsturend team.
 • Jullie bemerken een urgent probleem in de interactie. Dus jullie merken aan den lijven dat het niet lekker loopt tussen jullie.
 • Jullie snappen dat je het niet zelf kan oplossen omdat je er midden in zit.
 • Harder werken is niet de oplossing, dat snappen jullie. En jullie weten dat je iets moet met Vertrouwen, Eerlijkheid en gezamenlijk Commitment. Maar jullie worstelen met de vraag: Hoe dan?

 

Ik heb per kwartaal slechts ruimte voor 3 teams met een urgent probleem. Wacht niet langer.

Directe impact, en nog maanden daarna

“Ik maak al 30 jaar regelmatig dit soort sessies mee en meestal weten we dan nog wel waar we hebben gegeten, maar niet meer wat we hebben gedaan. Dit is voor het eerst in 30 jaar dat ik een sessie meemaak met zoveel impact. Impact op de korte termijn en ook nog maanden daarna”

Ik geef De Teamcoach een 10

Harry Tuerlings

Burgemeester Gemeente Reusel-de Mierden