TeamcoachingWaarom De Teamcoach wel werkt:

Signalen dat er iets moet gebeuren:

  • Er gaat steeds aandacht naar dezelfde conflicten
  • Je dubt al een tijdje of je mensen moet gaan ontslaan
  • Mensen praten niet meer mét elkaar maar over elkaar
  • Iedereen kijkt steeds naar jou voor een oplossing, maar jij weet het ook niet.
  • Je hebt al verschillende dingen geprobeerd, maar het werkt simpelweg niet
  • Als het nog verder escaleert dan gaan de goeien weg en wat dan?

Je staat op een kruispunt. Je weet dat je de problemen in het team moet oplossen, maar je weet niet HOE je het moet oplossen. Je hebt NU een beslissing te nemen! Moet ik harder optreden? Of juist het team zelf met oplossingen laten komen? Moet ik mensen ontslaan? Is dan het probleem ook echt opgelost? Wat is de juiste keuze?

Je team heeft nu een oplossing nodig. Het functioneert niet, het loopt niet lekker, sterker nog, het loopt klote!

Aarzel niet langer! Neem vandaag nog contact op met De Teamcoach Wij helpen je direct met het plan van aanpak DAT WERKT.

Maak nu een afspraak

Hoezo werkt de aanpak van De Teamcoach dan wel?

Als teammanager van een team met problemen wil je de beste oplossing. Niet een doekje voor het bloeden. Kies daarom voor De Teamcoach. Zij is opgeleid om daadwerkelijk de “bug” uit het systeem te halen.

Ik werk het liefste met mannenteams met invloed (MT, directieteams). Waarom? Mannen(teams) weten door hun drive vaak ver te komen, tot een bepaald punt en dan stokt het ineens. Ze hebben de boardroom, het college van bestuur of het MT weten te bereiken, ze hebben als directie hun bedrijf groter weten te maken. Maar dan is er ineens iets anders nodig om tot de volgende stap te komen. En daar kan ik jullie nu juist in helpen. Dus wacht niet langer af tot het vanzelf verbetert…..

Maak nu een afspraak

Wat onderscheidt ons?

Al onze teamcoaches hebben een specialistische opleiding op het gebied van groepsdynamica en een zeer ruime ervaring in het werken met groepen. We zijn niet standaard, we zijn niet de goedkoopste en we zijn niet altijd even lief.  We bieden wel een echte oplossing, voor echte mensen met een echt probleem.

Wij zijn gespecialiseerd in de wat lastigere groepsdynamiek, zoals hardnekkige patronen, conflicten, passiviteit en misalignment. In de interventies gaan wij er vanuit dat iedereen onderdeel is van het probleem en ook iedereen onderdeel van de oplossing. Dus de leider is ook sleutelfiguur bij alle bijeenkomsten.

De kans van slagen van een traject van ons is zeer groot, mits er commitment is van de teamleden om 1.)  Te kijken naar zichzelf en verantwoordelijkheid te nemen voor de eigen acties 2.) Men bereid is open en eerlijk te zijn. Men hoeft geen vrienden te worden of het overal mee eens te zijn. Mocht iemand niet bereid zijn enige verantwoordelijkheid te nemen dan bespreken we dit op tijd om te zien wat dan de beste afspraken moeten zijn (soms is dat ook afscheid van elkaar nemen). Referenten noemen met name de duurzaamheid van onze interventies als enorm pluspunt. Wij bieden geen doekje voor het bloeden. Wij halen “the bug” uit het systeem, voorgoed!

Wat kost dat?

De Teamcoach vraagt van jou als teammanager full commitment. Jij als teammanager zal daadwerkelijk iets anders moeten gaan doen in de praktijk. Jij wil ook dat full commitment van je team en we coachen je daarbij hoe je dat voor elkaar kan krijgen. Teamcoaching beslaat ongeveer 6-8 maanden. Voor een passende offerte maken wij graag een afspraak.

Maak nu een afspraak

 Je bent er klaar voor, en nu?

Stap 1. Je kunt je via bovenstaande link aanmelden voor een intakegesprek (kosteloos)

Stap 2. Ik neem dan contact met je op en we plannen een gesprek in op jouw locatie. Dit intakegesprek is kosteloos.

Stap 3. We bekijken tijdens het gesprek wat jij nodig hebt. Als ik denk dat je bij een ander beter op je plek zit, hoor je dat van mij. Ik wil alleen met je werken als ik denk dat ik jou echt verder kan helpen.

Stap 4. Als dat het geval is, krijg je van mij een op maat voorstel. Hierin staat wat je tijdens de teamcoaching kunt verwachten. Je weet dan precies welke investering van je gevraagd wordt (tijd, geld, inzet). Pas dan beslis je.