Selecteer een pagina

Voorbeelden van Vragen 

Welke vragen stellen teams aan De Teamcoach?

En lees bij elke  een zeer waardevolle tip!

 

Wij zijn een aantal jaar geleden dit bedrijf begonnen. We waren zo'n beetje de eerste op het gebied van Big Data. En onze business is echt booming. Maar in ons directieteam gaat het er niet zo lekker aan toe. We hebben overal altijd discussie over en soms zelfs ruzie. We willen dit anders, want zo is er geen klap aan. Maar door die booming business hebben we nauwelijks tijd om eens normaal met elkaar te praten. Hoe anders?

Antwoord: 

In dit team was in de loop der jaren best veel storing op de lijn gekomen (zoals in elke lange relatie gebeurt😉). Maar daar was nooit de tijd voor genomen. Altijd alleen maar aandacht voor de taak en de zaak, zorgt voor armoe in de onderlinge relatie. Al die storingen kwamen er nu via eindeloze discussies uit. Net zoals in een relatie een weekendje weg vaak wonderen doen, voor al die kleine k*t irritaties, was het voor dit team ook echt tijd voor een weekendje De Teamcoach. Eindelijk elkaar weer snappen!

Ons managementteam van een middelgrote gemeente is eigenlijk al de zoveelste in een paar jaar tijd. De afgelopen jaren zijn er drie gemeentesecretarissen naar huis gestuurd. Tot nu toe heeft ons MT niet zo'n best imago. De koers van het MT lijkt nu meer bepaald te worden door de waan van de dag, door vriendjespolitiek en door macht dan door gefundeerde afspraken. Dit zorgt voor onveiligheid in de organisatie. Hoe herstellen we het vertrouwen? Met het college van B&W en natuurlijk ook met onze medewerkers.

Antwoord: 

Duidelijk een geval van schoenmakers bij de verkeerde leest. Het College bemoeide zich in deze gemeente met alles. En hoewel wethouders en burgemeesters belangrijk zijn, hebben zij weinig te zeggen over de ambtelijke organisatie. Deze situatie schreeuwde om een sterk MT. Stoppen met pleasen en eigen positie pakken.

de-teamcoach-highlight-04
Wij kennen elkaar als management team van de gemeente heel erg goed. We werken al bijna 10 jaar samen en er is veel onderling vertrouwen. Maar als er een beslissing moet worden genomen dan duurt dat bij ons eindeloos. We vergaderen elke week drie uur en krijgen dan nog geen enkele beslissing verder dan een hoop semantisch geneuzel. Hoe kan dat nu?

Antwoord: 

Typisch een team dat overal consensus in wil. Soms is het enorm helpend om te erkennen dat je vijf verschillende mensen bent met vijf verschillende posities en dat je het eigenlijk helemaal niet in alles eens hoeft te zijn met elkaar om je toch achter de ander te kunnen scharen. Als je maar bereid bent je collega het vertrouwen te geven dat hij vanuit zijn expertise het beste zal doen.

Ik werk nu een aantal jaar als directeur van deze basisschool. Het is net een familie, dit team. En helaas uit zich dat ook in een heleboel geroddel. De sfeer is ronduit slecht en zelfs ouders van kinderen klagen al over de onderling samenwerking op school. Wat kan ik als directeur hierin nu doen?

Antwoord: 

Deze situatie zie ik veel bij vrouwenteams. Als er geroddel is, is er eigenlijk altijd angst bij mensen om zich openlijk uit te spreken. Blijkbaar is er wat te verliezen (het was één grote familie weet je nog). Tijd om in een veilige setting, met goede structuren en goede begeleiding nu wel het open gesprek aan te gaan. Tijd om ook openlijk te erkennen dat we niet alles geweldig vinden en het ook wel eens behoorlijk oneens zijn. Heerlijk hoe verfrissend dat eigenlijk is.

Zelf al aan de slag? Vermijd de 5 dodelijkste fouten in samenwerken.

Download hier je GRATIS Valkuil-Ontwijker en heb morgen al een frisser team.

Met het invullen van bovenstaande formulier gaat u met het privacyreglement akkoord.
N.B. De ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt om groepsdynamica-tips en de Valkuil-Ontwijker te sturen.

Gratis valkuil ontwijker teamcoaching

Anne Verhulst, directieteam Xomnia

In ons directieteam was behoorlijk veel twijfel om teamcoaching te gaan doen, want eerst dachten we steeds dat het probleem opgelost was als bepaalde mensen afscheid namen. Maar ja dan was het probleem er daarna toch weer. Vooral de mannen dachten dat het veel te soft zou zijn voor ons bedrijf. Uiteindelijk moesten we wel.

En blij toe. De teamcoaching heeft ervoor gezorgd dat we elkaar op verschillende vlakken veel beter hebben leren kennen. Eindelijk een beetje begrip voor elkaars aanpak in plaats van al die verwijten.

Daarnaast heeft Natasja ons getriggerd om op een andere manier over de rol van ons directieteam en de organisatie na te denken.

We zijn ons veel bewuster van wat we qua DNA in huis hebben en vanuit daar hebben we onze gezamenlijk visie en doelen geherformuleerd En we hebben vooral een super concreet actieplan gemaakt waarmee we meteen aan de slag zijn gegaan.

Bert Mooij, directeur ICT organisatie

Natasja Hoex heeft ons in eerste instantie geholpen onze gezamenlijke identiteit en purpose te vinden om vervolgens samen met ons te ontdekken dat er een MT blokkade bestond om deze purpose op een goede manier handen en voeten te geven. Nog best een harde noot om te kraken, met name omdat het een proces was, waarbij de oorzaak soms op plekken zit die je vantevoren nooit had verwacht..

Door de teamcoaching van ons directieteam zijn er veel lagen afgepeld, waardoor het glashelder werd welke beslissingen we moesten nemen.

Nu zijn we een aantal jaren verder en zijn we heel blij dat we dit traject zijn aangegaan. Ons team heeft zijn purpose gevonden en doet waar het voor bedoeld is, ons bedrijf klopt weer als een Zwitsers uurwerk.

Natasja Hoex van De Teamcoach

Hoe weet ik wat ik weet & andere weetjes

Studie Psychologie

Psychologie afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen

Auteur van "Meer Teamresultaat"

E-book Meer Teamresultaat door Natasja HoexAuteur van het gepubliceerde E-book: "Meer Teamresultaat"
Bestel hier

Veel Leef-ervaring

En wat leert het leven ons verder allemaal wel niet in prachtige verre reizen, een moeilijke scheiding, een heerlijk gezin met een prachtig zoontje van twee en nog vele andere avonturen.

TGI Gecertificeerd en Gediplomeerd

TGI gecertificeerd in 2010 en gediplomeerd in 2014
(7 jarige opleiding). Gestudeerd in Nederland, België, Duitsland en Wenen. TGI staat voor Themagecentreerde Interactie en kun je ook wel groepsdynamica voor gevorderden noemen. 

Natasja in de Media

Veel gevraagd groepsdynamicadeskundige in de media. Zo gaf ik al interviews aan Nu.nl, De Metro en ben ik als deskundige te zien in het tv-programma Gepest van negen tot vijf.

Kinderboeken

Naast Blogs/ e-books en artikelen, schrijft Natasja sinds kort ook verhalen voor kinderen. Binnenkort wordt haar eerste verhaal gepubliceerd in WNF Junior Ranger Magazine. Natasja is druk bezig met een jeugdboek op het gebied van pesten/ groepsdynamica.

Voor altijd veranderd

90% van onze klanten roemen met name de duurzaamheid van onze trajecten. Het is dus niet voor eventjes opgelost. De situaties is voor altijd blijvend veranderd.

20+ jaar ervaring

Al meer dan 20 jaar werkend met groepen.
Al meer dan 50 vastgelopen teams zeer succesvol kunnen helpen naar een sprankelende samenwerking.

Onze klanten waarderen De Teamcoach gemiddeld met een 8.7

Klanten noemen met name de rust, het snel komen tot de essentie en no-nonsense praktische karakter van Natasja als pluspunten. De trajecten worden geroemd om het gewenste effect en het effect nog jaren daarna.