Selecteer een pagina

BoogschutterDaar zijn we weer! 🙂 Ik wens je een sprankelend 2015, vol mooie momenten en bijzondere verassingen! Dat is mijn focus voor dit jaar. We kennen het allemaal. Een nieuw jaar, voornemens,  doelen, de nieuwjaarspeech met mooie verwachtingen. We willen graag een focus aanbrengen, maar heel stiekem hebben we vaak helemaal niet zo?n goed idee. Wat voor focus dan?

In dit blog vind je 5 tips hoe jij tot jouw sprankelende focus voor 2015 kunt komen:

En als jij een enorme boost wil geven aan jouw groepsdynamische vaardigheden als teammanager, let dan de komende tijd goed op de aankondigingen voor de leergang: Groepsdynamiek voor teammanagers.

TIP 1) Vind het achterliggende doel
Schrijf alle dingen op die in je hoofd opkomen als mogelijke focus, je dromen, je doelen, wat je wilt bereiken en waar je gewoonweg aan moet denken. Kijk eens wat het achterliggende, overkoepelende doel is. De rode draad zeg maar in al die stukjes van de puzzel. Dat is je echte focus!

TIP 2) Creëer samen met je team een gezamenlijke focus
Ga een ochtend in gesprek met je teamleden en vraag iedereen eens: ?Wat zou jij graag willen bereiken in 2015?? Luister heel geïnteresseerd, zonder oordelen. Leg al die doelen  naast elkaar en waarschijnlijk wordt je heel snel duidelijk wat hetzelfde is in die verschillende doelen. Dat is de focus waar jullie je allemaal aan kunnen verbinden. Het is een erg leuke, inspirerende ochtend. Een goed begin van het nieuwe jaar en je hebt meteen een gezamenlijke focus voor het hele team te pakken.

TIP 3) Laat de tijd zijn werk doen
Vaak hebben we allerlei dingen in ons hoofd die nu allemaal belangrijk lijken te zijn. Als we in ons hoofd prioriteiten proberen te stellen, lukt dat vaak niet. Als je al deze zaken een tijdje op zijn beloop laat, zullen er vanzelf een aantal zaken afvallen en een aantal zaken belangrijker worden. In feite wordt dus vanzelf duidelijk wat werkelijk belangrijk is. Hier mag je ook echt op vertrouwen.

TIP 4) Kies datgene waarin je het meeste zin hebt
Kies uit al die dingen simpelweg datgene waar je het meeste zin in hebt.  Datgene, wat jou het meeste energie geeft. Dat is je focus! 🙂

TIP 5) Kies een groter doel
In plaats van te focussen op planning, jaarcijfers, alledaagse taken, bepaalde klanten, bepaalde problemen, bepaalde medewerkers, kies eens een doel op een wat hoger level. Bijvoorbeeld ?zorgen dat mijn mensen zich kunnen ontwikkelen?, ? Zorgen dat ons team een innovatief product creëert.?, ?Zorgen dat mijn team de spirit weer terug vindt en we sprankelend samenwerken.? Kies dus iets wat net even wat meer inspireert, energie geeft en op een hoger level verbindt dan al die dagelijkse dingen. Het geeft je richting, het zal motiveren en het zorgt ervoor dat jij ook weer andere dingen gaat leren. Een leuke uitdaging dus!

Heel veel succes!