Selecteer een pagina

Over Ons

Waarom werkt De Teamcoach nu wel?

Wij halen de bug uit het systeem. Voorgoed!

Jullie zijn het management- of directieteam. Jullie hebben de organisatie te leiden en het werkt even helemaal niet meer zoals jullie willen. Onderlinge spanningen, Zand in de motor, Gedoe. Hoe je het ook noemt, het kost in ieder geval een hoop energie.

Zelf komen jullie er niet meer uit. Dat klopt ook. Je kunt jezelf niet aan je schoenveters uit het moeras trekken. Natuurlijk hebben jullie zelf al vanalles geprobeerd. Een goed gesprek, een kleurentestje, of een cursusje feedback. Maar hielp dat nu echt? Helaas…

Dus je hebt iemand nodig die jullie uit deze warboel kan halen. Die ziet waardóór het niet vanzelf verandert en die de angel eruit kan halen die de boel verziekt. Voor eens en altijd.

De Teamcoach dus.

Ik ben liever een softijsje

Op deze website staat natuurlijk een heleboel over wat ik kan en wat ik graag voor jullie wil betekenen. Maar het allerbelangrijkste is misschien wel waarom ik doe wat ik doe.

Ik geloof in mensen! Ik zie elke keer weer bij teams dat als er dingen mis gaan, dat dat eigenlijk nooit is omdat mensen het slecht met elkaar voor hebben. Iedereen wil uiteindelijk het beste. Voor zichzelf en het team. Alleen door allerlei misverstanden, gekwetstheid, onzekerheden, slecht begrepen bedoelingen en nog een heleboel ander dynamisch gedoe, verdwijnen die mooie intenties in een soort grijze waas van storingen. En dan geloven we allemaal niet meer zo in elkaar. 

Door mijn werk kan ik mensen helpen om die kluwen te ontwarren en vóóral om elkaar weer als mensen te zien.

Als ik dat zie gebeuren. Dat mensen weer ontspannen onder elkaar. Ze weer hoop en vooral zin krijgen. Dan weet ik dat ik het goed heb gedaan. Dan weet ik dat ik het vertrouwen in de wereld een tikje heb helpen vergroten.

En dan sta ik daar, als een softijsje met een flinke glimlach en een warm hart.

Natasja Hoex

Zelf al aan de slag? Vermijd de 5 dodelijkste fouten in samenwerken.

Download hier je GRATIS Valkuil-Ontwijker en heb morgen al een frisser team.

Met het invullen van bovenstaande formulier gaat u met het privacyreglement akkoord.
N.B. De ingevoerde gegevens worden alleen gebruikt om groepsdynamica-tips en de Valkuil-Ontwijker te sturen.

Gratis valkuil ontwijker teamcoaching

Wat andere mensen zeggen over De Teamcoach

“Ik maak al 30 jaar regelmatig dit soort sessies mee en meestal weten we dan nog wel waar we hebben gegeten, maar niet meer wat we hebben gedaan. Dit is voor het eerst in 30 jaar dat ik een sessie meemaak met zoveel impact. Impact op de korte termijn en ook nog maanden daarna.” Ik geef De Teamcoach een 10! Harry Tuerlings, Burgemeester Reusel-de Mierden.

“Ons doel was het team in beweging te brengen. Zorgen dat we spirit en tools in handen hebben om werkelijk samen iets voor elkaar te krijgen. En dat is gelukt! Mijn overtuiging is dat dat zonder de facilitatie van De Teamcoach niet was gelukt. It has made a difference.” Peter van Sebille, manager Rogan Delft ICT

“Het traject heeft ons heel veel opgeleverd: handige & direct toepasbare hands-on coaching welke de structuur rondom en in de projecten verduidelijkt heeft. Rollen zijn helder. De heer D. Kanhai, Manager KLM-Cargo

“Wij dachten dat het probleem bij de projectleiding zat. Natasja Hoex zag iets heel anders. Zij en haar collega pinpointte het probleem bij ons, de steering committee. Dat was wel even slikken. Maar het is wel de reden geweest waarom we voor De Teamcoach hebben gekozen.” Erik Roelfsema Philips Health Care COO

“Vroeger hadden we die scherpe randjes 6 x per week, standaard. Het hele team was naar elkaar op eieren aan het lopen. Elkaar verwijten aan het maken. En nu? Nu zoeken we elkaar veel meer op. We werken veel meer als een team en daar hebben we enorm veel baat bij.” Bert-Jan Walker, manager Nedap

“Wij hebben De Teamcoach ingezet voor twee verschillende opdrachten. Teams zijn beter gaan samenwerken. Conflicten zijn goed besproken, teamleden hebben onderlinge spanningen uitgesproken. Samenwerking is aantoonbaar verbeterd.”
Ik geef haar een 9. De heer P. Jaspers, CFO Achmea Pensioenen

“Natasja is als teamcoach heel betrokken vanaf het prille begin, de uitvoering en nazorg. Ze analyseert de vraag achter de vraag en is niet te bang om kritische vragen te stellen. Want ze heeft de drive om écht te helpen en een blijvende impact te bieden. Ze is een vakvrouw, waar het prettig mee samen werken is.” Maurice de Bruin, Interim manager Reusel-de Mierden.

De Teamcoach in de media

 

WNF-Rangers logo

Kinder-verhaal

In Mei 2019 wordt het verhaal "De Dappere Leeuw" van Natasja Hoex in de WNF Rangers Junior gepubliceerd. 

EO logo

Gepest van negen tot vijf

Op 19 April 2019 is Natasja Hoex als deskundige te zien in het programma "Gepest van negen tot vijf"over pesten op het werk.

Metro Nieuws logo

Roddelen op het werk

Op 25 Maart 2019 staat Natasja Hoex met een interview in De Metro over roddelen op het werk. Klik hier voor het artikel

 

 

Nu.nl logo

Meezing-concerten

Op 18 Januari staat Natasja Hoex met een interview over groepsgedrag bij meezingconcerten op Nu.nl Klik hier voor het artikel

Sprout logo

Teams werken slecht samen

In 2014 staat Natasja Hoex met een artikel over teamsamenwerking in de Sprout. Klik hier voor het artikel

Bookboon logo

Meer team-resultaat

In 2017 is het e-book "Meer teamresultaat" van Natasja Hoex gepubliceerd via Bookboon. Het audiobook is in de maak. Klik hier om het e-book te bestellen.

Van een kluwen touw en een nieuwsgierige pitbull

 

Ik geloof in mogelijkheden. Mij hoor je te pas en te onpas zeggen: ‘Het kan wel!’ Als een mijnwerker met zo’n lampje op zijn hoofd, ben ik altijd op zoek naar die ene oplossing die niemand nog had gevonden.

Ooit was dat anders.

Het pesten begon toen ik 11 was. Ik was een behoorlijk stuudje en ik snapte niet zoveel van hoe je nu een populaire chick werd. Als bij een kluwen touw, had ik geen idee aan welk touwtje ik nu moest trekken. 

Waarom werd juist ik gepest? Waarom was dát groepje populair en dat andere groepje de gebeten hond? Waarom moest iedereen als Pieter een grapje maakte heel hard lachen, maar vond iedereen Angela’s grapjes stom? Waarom kon ik prima één op één met Marieke spelen, maar werd ze een trut als er meerdere kinderen bijstonden? 

Groepsdynamiek en haar geheimen, het heeft me al vroeg bezig gehouden ;-).

Ik ben psychologie gaan studeren. Super gefascineerd door de vraag hoe mensen in elkaar steken. En als een nieuwsgierige pitbull heb ik me helemaal vastgebeten in de wereld van groepsdynamiek. Ik heb er zelfs een zevenjarige specialistische studie in gedaan.

de-teamcoach-highlight-03
Nieuwsgierige pitbull als teamcoach

Nu, ruim 30 jaar later, kan ik mezelf expert op het gebied van groepsdynamica noemen. Ik voel me niet meer machteloos. Ik begrijp hoe de hazen lopen. Ik weet die kluwen dynamiek te ontwarren en de bug te vinden.

Herken je dat jij en je team volledig vast kunnen zitten, maar je geen idee hebt hoe je eruit komt?

Ik zet mijn expertise nu in om teams te helpen uit die hardnekkige patronen te komen. Die patronen waarvan iedereen zegt: “Hier heb ik helemaal geen zin meer in!” Maar waarbij niemand weet hoe het anders moet.

Inmiddels weet ik hoe het anders kan.

Natasja Hoex van De Teamcoach

Hoe weet ik wat ik weet & andere weetjes

Studie Psychologie

Psychologie afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen

Auteur van "Meer Teamresultaat"

E-book Meer Teamresultaat door Natasja HoexAuteur van het gepubliceerde E-book: "Meer Teamresultaat"
Bestel hier

Veel Leef-ervaring

En wat leert het leven ons verder allemaal wel niet in prachtige verre reizen, een moeilijke scheiding, een heerlijk gezin met een prachtig zoontje van twee en nog vele andere avonturen.

TGI Gecertificeerd en Gediplomeerd

TGI gecertificeerd in 2010 en gediplomeerd in 2014
(7 jarige opleiding). Gestudeerd in Nederland, België, Duitsland en Wenen. TGI staat voor Themagecentreerde Interactie en kun je ook wel groepsdynamica voor gevorderden noemen. 

Natasja in de Media

Veel gevraagd groepsdynamicadeskundige in de media. Zo gaf ik al interviews aan Nu.nl, De Metro en ben ik als deskundige te zien in het tv-programma Gepest van negen tot vijf.

Kinderboeken

Naast Blogs/ e-books en artikelen, schrijft Natasja sinds kort ook verhalen voor kinderen. Binnenkort wordt haar eerste verhaal gepubliceerd in WNF Junior Ranger Magazine. Natasja is druk bezig met een jeugdboek op het gebied van pesten/ groepsdynamica.

Voor altijd veranderd

90% van onze klanten roemen met name de duurzaamheid van onze trajecten. Het is dus niet voor eventjes opgelost. De situaties is voor altijd blijvend veranderd.

20+ jaar ervaring

Al meer dan 20 jaar werkend met groepen.
Al meer dan 50 vastgelopen teams zeer succesvol kunnen helpen naar een sprankelende samenwerking.

Onze klanten waarderen De Teamcoach gemiddeld met een 8.7

Klanten noemen met name de rust, het snel komen tot de essentie en no-nonsense praktische karakter van Natasja als pluspunten. De trajecten worden geroemd om het gewenste effect en het effect nog jaren daarna.

Ons Team

profielfoto

Natasja Hoex

Jet over Natasja

"Gewoon een topwijf, zowel als coach als mens. Sinds 2006 trekken Natasja en ik samen op om teams tot bloei te laten komen. Teamcoaching zit in haar DNA. Natasja is scherp en helder en verstaat de kunst om teams in zwaar weer naar stabiele wateren te loodsen. Met haar diepgang en tegelijkertijd luchtigheid is het een groot plezier om met Natasja samen te werken."

 

 

Jet-Holshuijsen-portret

Jet Holshuijsen

Natasja over Jet

“Jet is één van de meest inspirerende mensen waarmee ik ooit heb gewerkt. Een super facilitator/ coach. Wij werken voor heel veel teams samen en helpen teams hun eigen oplossingen te vinden. Als we niet live met een team samenwerken, gebruiken we elkaar in elke casus als sparringpartner/ schaduwcoach. En af en toe vechten we ff een robbertje. Je krijgt er dus eigenlijk twee voor de prijs van één 😊 Ik hou echt van werken met Jet. Ze is creatief, eerlijk, inspirerend en we lachen ons altijd suf met elkaar. Je moet alleen uitkijken voor je schilderijen want die sloopt ze😁"   

Ben vissers

Ben Vissers

Natasja over Ben

"Ben is echt zo'n oldschool vakman. Heel precies in zijn analyses en daardoor weet hij altijd een luikje te openen, wat ik zelf nog niet had gezien. Hij vindt het fantastisch om te zien dat mensen zichzelf herontdekken door anders te gaan samenwerken. Ook met Ben spar ik heel graag. Om eens even echt door te denken over wat onze interventies doen. We begeleiden veel teams samen en omdat we vaak net een andere stijl hebben, beslaan we samen een mooie regenboog van mogelijkheden  Superblij met zo'n mooie collega.

Edgar van de Ven - Edgarworks Fotografie en Ontwerp

Edgar van de Ven

Natasja over Edgar

"Edgar wordt ook wel de creatieve duizendpoot van Den Bosch genoemd. Hij is fotograaf, vormgever en ontwerper. Verantwoordelijk voor veel van het beeldmateriaal van De Teamcoach. Edgar is een enorme perfectionist. Drijft daarmee soms mensen tot wanhoop. Maar het eindresultaat is dan ook altijd prachtig. Hij wil duidelijk alles en iedereen van de mooiste kant laten zien."