Selecteer een pagina

Analyse & Advies

Wat is er aan de hand?

Er zit iets scheef in jullie team en het moet anders. Niet alleen jullie hebben last van elkaar, jullie organisatie begint al behoorlijk te morren.

Of teamcoaching de juiste oplossing is, weet je nog niet. Misschien is ook de vraag of “de juiste mensen wel op de juiste plek zitten.”

Verwarring dus. Wat is het juiste om te doen?

 • Is er een mismatch tussen leider en team?
 • Kan het nog goed komen in de huidige samenstelling? En zo ja, wat kunnen we dan het beste doen?
 • Moeten we misschien afscheid nemen van elkaar/ van iemand?
 • Is teamcoaching de juiste oplossing of toch iets anders?
 • Wat moeten we eerst doen? Waar beginnen we?

Najia Macqdache, Afdelingsmanager Gemeente Heeze-Leende

De analyse heeft mij veel gebracht. Ik weet nu veel méér wat ik moet doen. Dus wat ga ik bijvoorbeeld negeren? Wat moet ik begrenzen? Daarnaast weet ik veel beter hoe ik met verschillende werkvormen in teamsessie de interactie kan stimuleren in plaats van dat de anderen de pijlen op mij gaan richten.

Wat levert een analyse & advies op?

 • Eindelijk weten waarom het niet lekker loopt én waarom het niet vanzelf verandert.
 • Antwoord op de vraag wat nog opgelost kan worden in de huidige samenstelling en van wie of wat ook beter afscheid genomen kan worden.
 • De mismatch ontcijferd
 • Inzicht in de verschillende belangen in het krachtenveld van dit team
 • Beslissing over “”Gaan we door, gaan we ervoor of gaan we ervandoor”
 • Plan van aanpak om deze teamsituatie op te lossen
 • Is het vervolg teamcoaching? Dan krijgen jullie ook direct een passend aanbod
 • Helderheid!

Ik heb per kwartaal ruimte voor drie teamanalyses. Dat is niet veel, dus wacht niet langer 

Waarom ben ik nu jullie vrouw? Of niet natuurlijk 😕 Kijk het bovenstaande filmpje en krijg direct al een hele belangrijke tip die al helpt in de analyse van jullie situatie.

De vinger op de zere plek

Natasja Hoex van De Teamcoach is opgeleid in de ins and outs van groepsdynamiek. Zij kan als geen ander pinpointen wat er nu aan de hand is in dit team waardoor het niet gaat. Ze geeft jullie een kristalhelder advies over de te zetten stappen.

Proclaimer: Dit advies kan soms even slikken zijn. Natasja benoemt vaak wat tot nu is vermeden. En dat vraagt daarna dus ook om acties. Maar oh wat zullen jullie blij zijn dat het nu eindelijk helder wordt wat er aan de hand is én wat er moet gebeuren.

 

Natasja Hoex van De Teamcoach

Dinesh Kanhai, Unit manager KLM-Cargo
“Het traject heeft ons heel veel opgeleverd: Handige & direct toepasbare hands-on coaching welke de structuur rondom en in onze projecten verduidelijkt hebben, zoals bijvoorbeeld de rolverdeling in ons project en wat dan wél een duidelijk begin & eindpunt van een project is.

Natasja Hoex van De Teamcoach

Hoe weet ik wat ik weet & andere weetjes

Studie Psychologie

Psychologie afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen

Auteur van "Meer Teamresultaat"

E-book Meer Teamresultaat door Natasja HoexAuteur van het gepubliceerde E-book: "Meer Teamresultaat"
Bestel hier

Veel Leef-ervaring

En wat leert het leven ons verder allemaal wel niet in prachtige verre reizen, een moeilijke scheiding, een heerlijk gezin met een prachtig zoontje van twee en nog vele andere avonturen.

TGI Gecertificeerd en Gediplomeerd

TGI gecertificeerd in 2010 en gediplomeerd in 2014
(7 jarige opleiding). Gestudeerd in Nederland, België, Duitsland en Wenen. TGI staat voor Themagecentreerde Interactie en kun je ook wel groepsdynamica voor gevorderden noemen. 

Natasja in de Media

Veel gevraagd groepsdynamicadeskundige in de media. Zo gaf ik al interviews aan Nu.nl, De Metro en ben ik als deskundige te zien in het tv-programma Gepest van negen tot vijf.

Kinderboeken

Naast Blogs/ e-books en artikelen, schrijft Natasja sinds kort ook verhalen voor kinderen. Binnenkort wordt haar eerste verhaal gepubliceerd in WNF Junior Ranger Magazine. Natasja is druk bezig met een jeugdboek op het gebied van pesten/ groepsdynamica.

Voor altijd veranderd

90% van onze klanten roemen met name de duurzaamheid van onze trajecten. Het is dus niet voor eventjes opgelost. De situaties is voor altijd blijvend veranderd.

20+ jaar ervaring

Al meer dan 20 jaar werkend met groepen.
Al meer dan 50 vastgelopen teams zeer succesvol kunnen helpen naar een sprankelende samenwerking.

Onze klanten waarderen De Teamcoach gemiddeld met een 8.7

Klanten noemen met name de rust, het snel komen tot de essentie en no-nonsense praktische karakter van Natasja als pluspunten. De trajecten worden geroemd om het gewenste effect en het effect nog jaren daarna.

Kost het veel?

Jazeker! Stiekem hopen we natuurlijk allemaal op een magisch toverstokje waardoor ineens alles anders is. Dat geldt voor die paar kilo afvallen, voor al die gekke gewoontes van je partner en ook voor samenwerkingsproblemen in een team.

In een analyse komen vaak precies die pijnpunten naar boven die al een paar jaar zijn verzwegen en vermeden. Dat kan confronterend zijn en vaak ook heel opluchtend. Jullie bepalen zelf wat je doet met de analyse en advies. Wat ik wel vraag is een open mind en de bereidheid de boodschap echt aan te horen.

Een goede teamanalyse, adviesrapport en terugkoppeling aan leiders en vervolgens aan het team zelf duurt ongeveer 1 -2 maanden en kost voor een team van 5 – 8 personen tussen de € 5000,– en € 7000,–

 

Voor wie niet?

Besef dat een teamanalyse al zorgt voor verschuivingen. Er komen zaken naar boven die je daarna niet zomaar weer onder het tapijt kunt moffelen. Houd er dus rekening mee dat je na het advies wel iets zal moeten doen met het advies.

Besef ook dat de mensen die ondervraagd worden recht hebben op een terugkoppeling.

Ik doe geen teamanalyses voor teams die om wat voor reden dan ook niets kunnen doen aan de structuur van het team. Niet dat er altijd iets verandert aan de structuur (vaak zelfs niet), maar ik wil geen goede oplossingen aandragen die vervolgens belanden in de la.

 

 

 

 

Voor wie wel?

 • Jullie beseffen dat je een urgent probleem hebt in de interactie. Dus jullie merken aan den lijven dat het niet lekker loopt tussen jullie. Maar je weet niet welke invalshoek je moet nemen.
 • Jullie snappen dat je het niet zelf kan oplossen omdat je er midden in zit, maar jullie weten nog niet zeker of teamcoaching de juiste oplossing is.
 • Jullie zijn bereid om eventueel afscheid te nemen van bepaalde personen of zelf afscheid te nemen. 
 • Jullie zijn bereid om ook naar wijzigingen in de structuur te kijken als nodig.

Ik heb per kwartaal slechts ruimte voor 3 teamanalyses voor teams met een urgent probleem. Wacht niet langer.