Selecteer een pagina

Het is 16.45 op zaterdagmiddag en daar is tie. Die pijl andersom op de grond, die zegt dat ik er niet in mag. 

Twee meter verderop zit de winkel waar ik moet zijn. De wijnhandel waar ik nog één fles port wil kopen voor mijn moeder’s verjaardag morgen. 

Eigenlijk zou ik nu 3 kilometer om moeten lopen om via een geheel nieuwe stadsplattegrond weer bij dit winkeltje uit te komen…….. 

Eigenlijk…ja. 

Ik hoop dat als jij deze blog leest dat je dan kan denken aan hoe het TOEN, OOIT was. In 2020. Corona-crisis.

Ik zit er op dit moment nog midden in. En ik snap een paar dingen niet. En de allerbelangrijkste is voor mij: Die Pijlen!?! 

Gele strepen die het fietspad in tweeën delen. Pijlen naar voor of naar achter, alsof het een heel gemakkelijk spelletje spoorzoekertje is . Ik snap wel wat het idee erachter is, maar wat ik niet snap is…. 

We reden voor Corona toch ook al allemaal aan de rechterkant van de weg? Dat hadden we toch al afgesproken?

En op een trap lukte het je toch meestal wel om niet frontaal tegen iemand op te botsen, toch?

En op de stoep ging je toch sowieso al niet direct naast een ander groepje lopen? 

Of ben ik de enige die dit raar vind? 

Wat mij opvalt is dat ik 10 x meer in verwarring raak door al die pijlen, dan zonder al die pijlen. 

En het kan aan mij liggen, maar het lijkt wel alsof we dommer worden, als je continue allerlei aanwijzingen krijgt, vind je niet? 

Denk maar eens aan van die vakanties waar alles van voor tot achter is geregeld. Dan kun je daarna op Schiphol niet eens meer zelf de uitgang vinden. 

Of als je ziek bent geweest en iemand heeft jou heel goed verzorgd.

Moet je daarna even goed nadenken hoe je ook alweer een ei moest bakken. 

Of…Of..Of… Je hebt een manager die vanalles voor je regelt en voor je uitkauwt of zelfs overneemt. Merk je dat je ineens voor elke scheet je manager moet gaan vragen wat je moet doen. 

Ben jij stiekem die manager? Heb jij van die medewerkers die steeds maar vanalles aan jou vragen? Die geen ei kunnen bakken, zeg maar. Ben jij zo’n manager die uit wanhoop maar van die gele pijlen gaat tekenen om zijn team nog enigszins in beweging te krijgen? 

Zou je dat anders willen? Heb je ergens diep van binnen het gevoel dat het misschien wel een heel klein beetje aan jou zou kunnen liggen? Dan heb ik goed nieuws! Want als het aan jou ligt, dan kun jij het ook veranderen. 

Dus, bel zo snel mogelijk 06-41335607 of mail me op info@deteamcoach.nl. In een paar coachgesprekken kijken we naar jouw stijl van leidinggeven en krijg je hele concrete handvatten om het anders te doen. En mocht dat niet werken dan teken ik de instructies in het geel op je voorhoofd, heb je ze altijd bij de hand. 🙂