Selecteer een pagina

De laatste dagen voor Kerst. Alles moet nog even af, nog even snel dit, nog even dat. En dan breekt een tijd aan waar we vaak allerlei plannen voor hebben, maar waar we ook allemaal stiekem verlangen naar even helemaal niets.

Ik ben er steeds meer achter aan het komen, dat het klopt met die seizoenen. Dit is niet de tijd van wilde plannen en mensen motiveren en mee krijgen in je jaarplannen (de meesten zitten nu toch ergens in een skioord aan de wijn). Dit is niet de tijd voor brainstormen en het ontmoeten van nieuwe mensen. Dit is echt de tijd voor afronden en even helemaal niets. NIETS, omdat er dan pas ruimte kan ontstaan voor dat nieuwe jaar.

Zoals jullie misschien al een beetje hebben kunnen lezen, ga ik iets heel anders doen dit jaar met Kerst, namelijk een kindje krijgen. Nog nooit was deze tijd zo’n symbool voor terugkijken en heel veel zin hebben in het nieuwe wat gaat komen. (Ik blijf gewoon optimistisch, alle horrorverhalen over slapeloze nachten en waarschuwende vingers met “wacht maar” ten spijt 🙂 ). Voor mij een tijd waarin wie ik ben in mijn vak, wie ik wil zijn als moeder en wie ik nog meer allemaal ben, steeds dichter bij elkaar komen te liggen. Spannend, want best kwetsbaar en tegelijkertijd voelt het super rijk.

Nu zo aan het einde van het jaar ben ik simpelweg hartstikke dankbaar voor alle mooie momenten die ik het afgelopen jaar heb beleefd. Ik heb de mooiste teams begeleid, de hardnekkigste patronen de das omgedraaid en vooral met fantastische mensen samengewerkt. Met mijn collega teamcoaches, met wie ik enorm heb gelachen, met mijn klanten waar ik steeds gelijkwaardiger mee kan sparren en zeker ook met mijn assistenten die mij scherp houden en die er onder andere voor zorgen dat jij dit BLOG altijd op tijd in je inbox krijgt.

Voor mij is de belangrijkste verandering dit jaar geweest (naast zwanger worden, dat is inderdaad best een verandering 🙂 ) dat ik veel duidelijker heb gekozen om alleen die opdrachten aan te nemen die helemaal kloppen bij wat ik WIL en KAN betekenen in de wereld. Ik heb NEE gezegd tegen opdrachten die misschien gemakkelijk te doen waren, maar die niet kloppen bij mijn purpose en me meer en meer gericht op het werk waar ik echt blij van word. Echt blij omdat het helemaal klopt met wie ik ben. En als vanzelf kwamen de klanten naar mij toe waar ik het meest voor kon betekenen.

Hoe is dat met jou? Hoeveel heb jij wel niet gedaan het afgelopen jaar? Je hebt geleid, gecoacht, gemanaged, prioriteiten gesteld, beslissingen genomen over de resultaten, over je mensen, over de organisatie. Je hebt doelen gehaald en er vast ook een aantal niet gehaald. Successen gevierd en hopelijk af en toe jammerlijk gefaald en daar weer van geleerd.

En nu is het gewoonweg even tijd voor JOUZELF!

En daarom wil ik, je graag een paar mooie simpele vragen meegeven. Om te laten resoneren onder de kerstboom en je richting te geven in het nieuwe, mooie, sprankelende jaar wat al op de drempel staat te wachten.

VRAAG 1) Wat waren jouw drie hoogtepunten van het afgelopen jaar? En waarom werd je juist blij van deze hoogtepunten?

VRAAG 2) Wat waren jouw twee dieptepunten van het afgelopen jaar? Wat ga je volgend jaar doen om daar geen tijd/energie meer aan kwijt te zijn? 

VRAAG 3) Waar word jij hartstikke blij van in je werk en hoe kun je daarvan net even wat meer hebben volgend jaar?

Ik wens je hele mooie warme feestdagen met mensen waar je van houdt en momenten waar je blij van wordt. En ik wens je alvast een prachtig, sprankelend 2017 toe waarin al je dromen uitkomen!!

Veel liefs

Natasja Hoex