Selecteer een pagina

‘Joh meid, ik heb drie emmers ondergekotst’ Mia kijkt Heleen triomfantelijk aan, terwijl ze nonchalant met een haarkrul speelt.
De mond van Heleen zakt nog verder open terwijl ze Mia bewonderend aankijkt.

‘Maar vond je dat niet gênant, dan?’
‘In het begin wel,’ zegt Mia ‘Maar dat is eigenlijk ook alleen maar ego, weet je wel.’
‘Hm, hm,’ knikt Heleen snel. ‘Ego, gadver!’ zegt ze er met een hoog stemmetje achteraan.

‘Kijk, ik ben gewoon heel gevoelig,’ zegt Mia. ‘En de wijsheid van de plant weet me te raken op een niveau waar het gewone leven niet bij kan.’

‘Wijsheid van de plant?’ Heleen kijkt Mia niet begrijpend aan.
‘De Ayahuasca, dommie’
‘O ja natuurlijk.’ Heleen verstopt haar verlegenheid achter een snelle grinnik.
‘Maar is dat dan een soort drugs ofzo?’
‘Nee joh, het is een plant die de oude Maya’s al gebruikten om de mysteriën van het leven te ontdekken. Zo kun je alles ineens veel meer omarmen in het leven.’ Mia kijkt met een hemelse blik naar Heleen als ze het woord “omarmen” gebruikt.

‘Omarmen dus…. net als met die drie emmers?’ vraagt Heleen onschuldig.
‘Welke drie emmers?…. O ach jij, ik weet niet of jij wel mee moet gaan hoor.’ Mia stampt boos weg om haar pijn ergens anders te omarmen.

Heleen zucht eens diep. Ze wil die ayahuasca best wel eens uitproberen. Ze is soms zo onzeker of ze het wel goed doet, of ze op de goede weg zit.

Maar ja, vorige week vertelde Mia nog dat ze kristallen onder haar kussen moest leggen voor levendige dromen en die puntige stenen vond ze toch niet zo lekker slapen.

En vorige maand moest ineens alles “vegan” en zaten ze samen aan de pizza met gestampte paddenstoelen.
“Vegan” was het nieuwe gezonde eten volgens Mia. Haar hele lichaam zou binnen no time gereinigd zijn en dan zou ze ineens allerlei bijzondere inzichten krijgen.

Mia zou het wel weten, dacht Heleen. Die kreeg bijzondere boodschappen door van een
overleden sjamaan.

Dus dan toch maar aan de Ayahuasca……

Tsja….Wie wil dat nu niet? Dat de hemel openbreekt en dat ‘God herself’ met een toverstaf zwaait en ineens zijn al je problemen opgelost.

Of dat we in een theekopje kijken en dat het gelubberde Pickwick-zakje ons vertelt of we nu rechts of linksaf moeten gaan.

Hmmm…….. even gedachte tussendoor…Ze hebben al van die mooie vragen op de bovenkant staan, misschien ideetje dat ze de antwoorden in het zakje verbergen?

Ook de meeste managementteams die mij uitnodigen, kijken bij mijn binnenkomst verlangend of ik misschien toch een toverstafje heb meegenomen…

En of ik dan niet even met één goede opmerking ineens alles kan oplossen.

Helaas… ook een wijze blonde teamcoach zal eerst moeten weten welke duistere krachten jullie team in haar greep hebben.

Je zou om daar achter te komen natuurlijk een tripje Ayahuasca kunnen doen met het hele MT/ DT. Dat zou overigens wel het meest originele teamuitje zijn dat ik ken. 🙂

Of je vraagt of ik eens meekijk in jullie organisatie. Kijk hoe jullie REALITEIT in elkaar zit, dat kan natuurlijk ook.

Mail me op info@deteamcoach.nl of bel me op 06-41335607. Ik kom graag langs zonder gedoe en zonder factuur. Wel met een kristal natuurlijk, om op te zitten, zodat iedereen lekker scherp blijft. 🙂