Selecteer een pagina

Die gele glijbaan… Ze zag hem nu al voor de derde keer deze week met haar zoontje van drie. Ze kon die gele glijbaan ondertussen wel wat doen. 

Normaal zou Katja nu op haar kantoor haar advies aan de gemeenteraad verder uitwerken. Maar door dat verrekte virus stond ze nu ochtend na ochtend met Kevin in de speeltuin. Veilig op afstand van andere ouders die ook inmiddels een beetje wezenloos voor zich uit stonden te staren. Allemaal proberend op hun telefoon nog iets van werk te doen.

Haar zoontje had het enorm naar zijn zin en zij vond de extra tijd met hem heerlijk, maar toch er ontbrak iets. Iets dat ze heel erg mistte.

Zo had ze zich ook gevoeld toen ze een tijdje verantwoordelijk was voor een team. Iedereen kwam met elke duffe vraag naar haar toe. Zij moest zorgen dat die mensen allemaal gemotiveerd en blij en uitgedaagd en weet ik veel wat waren.

En zij? Zij was elke dag helemaal uitgeblust naar huis gereden. Moe maar geenszins voldaan…. Ook toen mistte ze simpelweg haar vak, de uitdaging in haar eigen knetterende hersenen. Misschien mistte ze simpelweg zichzelf.

En toen ineens bij die glijbaan zag ze het…. Alsof de legpuzzel van haar zoontje in elkaar viel. Toen bij dat team, en nu ook bij haar zoontje, was Katja volledig opgegaan in de zorgende/ dienstverlenende rol. Ze had steeds klaar gestaan voor de ander, omdat ze dacht dat dat moest. Ze was daarbij helemaal voorbij gegaan aan wat ze zelf wilde, waar ze zelf blij van werd. Ze was zelfs voorbij gegaan aan wat zij zelf te doen had.

‘Kevin, kom we gaan!’ Katja wachtte geen seconde langer. 

‘Maar, maar’ sputterde Kevin nog zachtjes tegen. 

Thuisgekomen gaf ze Kevin een pak vouwblaadjes, tien vellen stickers en een beker chocolademelk.
‘Veel plezier,’ zei ze terwijl ze haar laptop pakte en tegenover hem ging zitten.

‘Gezellig hè,’ zei ze, nadat ze een half uur met stralende ogen had gewerkt aan de keukentafel.
‘Ja!’ zei Kevin terwijl hij haar blij aankeek. ‘Fijn dat je er weer bent, mama.’

Heb jij dat nu ook wel eens? Dat je jezelf, als leider van die club even helemaal kwijt raakt? Dat je het allemaal zó goed wilt doen voor dat team, dat je er stiekem een beetje op leegloopt?

Bel dan eens om te sparren (06-41335607) of mail me op info@deteamcoach.nl. Spreken we eens door wat ik voor je kan doen. 

Wil je nu al zelf aan de slag? Ik heb een super goede video-training gemaakt over hoe je je team meer zelf kunt laten doen. “Hoe creëer ik meer eigenaarschap in mijn team.” Nu voor speciaal virus-tarief van € 37,– ex btw. Stuur me een berichtje en ik zorg dat je er bij die gele glijbaan al mee aan de slag kan.