Selecteer een pagina

Daar zat ze dan. In haar inloopkast. Maaike had zich vol goede moed ingeschreven voor een online samen zingen workshop. 

In de zoomsessie liep alles tot nu toe op rolletjes. Je kon stemmen op welk liedje je wilde horen. Je kon lekker meeblèren zonder last te hebben van allerlei andere mensen, omdat iedereen behalve de juf op mute stond. En er werden zelfs songteksten gedeeld, via ‘scherm delen.’

Deze juf was niet voor de poes dat was wel duidelijk. 

Halverwege “You never walk alone” brak Maaike. De tranen biggelden in trage stromen over haar wangen. Grote snikken belemmerden haar om het volgende refrein te zingen.

Ze zette snel haar camera uit. 

Toch lekker om me even zo te kunnen uiten, dacht Maaike een tikje beschaamd.

Maar naast lekker, was er toch heel duidelijk ook iets anders. 

Ze voelde zich simpelweg verdrietig. 

Ondanks dat het zingen fijn was en het leuk was om al die koppies mee te zien zingen via het scherm, miste Maaike het echte samen zingen nu meer dan ooit. 

Net als met eikeltjeskoffie en neptieten. Van de buitenkant lijkt het hetzelfde als het echte spul, maar om er iets lekkers van te maken, moet er toch even wat extra honing door. Tenminste door de eikeltjeskoffie. Hoe dat met neptieten zit, dat weet ik eigenlijk niet……. 🙂 

En dat is dus precies waar we nu met zijn allen inzitten. In de tijd waar we ‘er iets van moeten maken.’ 

We gaan het niet redden met niks doen. 

En we gaan het volgens mij ook niet redden door maar genoegen te nemen met surrogaat. 

Met een bruiloft op 1,5 meter afstand.

Met een etentje met een plastic plaat tussen jou en je tafelpartner.

Met een tongzoen met een mondkapje…;-) 

Deze tijd vraagt om creativiteit. Om het binnen de kaders zo te regelen dat het klopt met wie je bent en wat je wil bereiken. 

Een tandje meer creativiteit dan het volgen van de regels dus. Het RIVM gaat je geen handleiding geven, gelukkig. Daar moet je toch zelf weer voor aan het stuur. 

Hoe zit dat dan met teams bijvoorbeeld? 

Met grote teams (20 +) kun je nu niet zo gemakkelijk een teamdag organiseren, maar in kleine groepjes kan een heleboel. Misschien nog wel veel leuker dan met die hele logge afdeling.

Binnen is het al snel te druk voor die 1,5 meter afstand, maar buiten kan zo veel meer. Ook op het gebied van teamontwikkeling. 

Wil je daar eens over sparren? Over hoe jullie als team je toch verder kunnen ontwikkelen, ondanks Corona? Hoe je dat doet op een manier die klopt binnen de regels, zonder een slap aftreksel te worden van wat je eigenlijk wil bereiken? 

Bel me op 06-41335607 of mail me op info@deteamcoach.nl Ik spar graag met je over de mogelijkheden in plaats van de belemmeringen. Weet ik zeker dat jij straks weer uit volle borst staat te zingen. Remember ‘You’ll never walk alone’ 🙂