Selecteer een pagina

Het is een drukte van jewelste op het terras. Er spelen minstens zoveel kinderen tussen de tafeltjes als in de speeltuin naast het terras. 

Dikke dames lopen met 3 ijsjes in elke hand naar hun kroost. 

Minstens 15 verschillende hondenrassen liggen elk naast hun eigen bak met water bij te komen van de wandeling door de duinen. 

Papa’s maken foto’s van hun gillende kinderen op de schommel en mama’s pakken luiertassen uit en stallen drie verschillende flesjes in verschillende kleuren op tafel.

Het is zeg maar mooi weer op een zondagmiddag en Nederland trekt erop uit voor een wandeling met terras.

De menukaart is nou niet van het tandje Michelin ster…..Maar ergens tussen de salades, broodjes en panini’s vinden we nog wel wat.

Behalve voor onze zoon. Want in een gemiddeld restaurant (en overigens ook in een heleboel dure, chique fancy fancy restaurants) bestaat het kindermenu uit de varianten “kipnuggets” “Frikadel” of “Kroket” met friet.
Nu houdt ons bloedje (NOG!) niet van die snacks, maar ergens vind ik het toch ook echt verbazingwekkend wat wij volwassen mensen blijkbaar het meest normale eten vinden voor kinderen.

“Ja, maar dat vinden ze zo lekker.”
“Ja, maar voor een keertje dat kan toch wel?”
“Ja maar dan is het echt een traktatie”

Ik denk dan toch: ‘Ja het doet zijn werk. Het zorgt voor een gevulde maag, het zorgt ervoor dat die gillende kinderen effe stil zijn. Het zorgt ervoor dat dat “mama, mama, mama, mama” eventjes ophoudt. Maar doet het nu werkelijk wat de bedoeling is? Heb je je kind gevoed met een echte maaltijd?

En nog een gewetensvraag? Zou je zelf fulfilled zijn als je altijd friet met kipnuggets krijgt als je ergens gaat eten? (Als het antwoord Ja is, dan weet ik een goedkopere oplossing dan een restaurant voor je, iets met een grote M)

Het doet me denken aan sommige teams. Teams die echt wat op te lossen hebben met elkaar. En die kiezen voor een quick fix. Een kleurentestje hier, een avond “bongo spelen” daar. Niks mis met die werkvormen en ook heel bruikbaar, mits goed gebruikt. Maar op zichzelf is het géén goedgevoede maaltijd voor een team dat zorg nodig heeft.

Wat dan wel? Hoe zorg je nu voor een maaltijd die tegemoet komt aan alle factoren die het team nodig heeft? Kijk maar eens op https://www.deteamcoach.nl/voorbeelden-teamcoaching/ voor meer inspiratie.

Eens verder praten wat dan die goedgevulde maaltijd is voor jullie team? (en dat is voor elk team anders) Ik kom graag langs, zonder gedoe, zonder factuur en ook zonder kipnuggets (hè das dan weer jammer), maar wel met een zondagse lach. Bel me simpelweg op 0641335607 of stuur een mailtje naar info@deteamcoach.nl