Selecteer een pagina

Ze deden pijn, alle puntige onderdelen aan mijn lijf in de sauna. Tenen, ellebogen, het puntje van mijn neus. 

Ik zat dan ook in de 100 graden Finse sauna. Zo één met houtblokken in een fikkende open haard. Misschien niet het beste om mee te beginnen, dacht ik nog. 

De vloer van de sauna was zó heet dat je je slippers aan mocht houden binnen. Informatie die mijn vriendinnen niet hadden gelezen, dus al auw auw auwend kwamen ze aan bij één van de bankjes. Ik was gelukkig wel zo slim geweest.

Maar zelfs al hadden mijn voetzolen geen brute hitte aanval gehad, ook bij mij begonnen de puntjes van mijn lijf al snel te schroeien als een speklapje op de barbeque. 

Met één arm over mijn bovenlijf en de andere over mijn ogen, probeerde ik me over te geven aan de langverwachte ontspanning, je weet wel dat lome alomvattende warme dekengevoel…..

Maar helaas die warme donzigheid, bleef uit. 

Al mijn aandacht ging uit naar die scherpe halfverschroeide randjes van mijn lijf. Blijkbaar is het in de hitte van de strijd (dan wel sauna) toch niet zo goed mogelijk om het gehele plaatje nog waar te nemen.

Een beetje als in een team. De scherpe randjes vragen altijd aandacht. Daar is niks mis mee, anders waren het ook geen scherpe randjes. Scherpe randjes zijn vooral een signaal. Dat er iets onduidelijk is of niet afgestemd. Of dat de lievelingstemperatuur van het puntje van je neus niet zo matcht met de omgevingstemperatuur van 100 graden ofzo.

Maar wat dus ff niet zo werkt is die scherpe randjes midden in de hitte van de strijd willen oplossen. 

Dat willen die scherpe randjes niet, die willen eerst gewoon uit de situatie.

ff frisse lucht, een koude douche of misschien zelfs wel een brrrr koud dompelbad. 

Zodat er daarna kan worden gekeken naar het onderliggende probleem en er vanuit een frisse blik een nieuwe oplossing voor deze verhitte situatie gevonden kan worden. 

Voor jullie misschien ook eens handig? In een ontspannen temperatuurtje met een frisse blik kijken naar dit team en de oorzaak van de scherpe randjes oplossen? Bel mij gerust op 06-41335607 of stuur een mail naar info@deteamcoach.nl. Ik kom dan graag langs, zonder gedoe en zonder factuur en met kleren aan. 😉