Selecteer een pagina

Stel nu dat??.Jij de baas was?Stel nu dat jij de baas was, wat zou je dan anders doen?

In dit blog wil ik je inspireren om je positie als teammanager eens vanuit een ander perspectief te zien dan je misschien elke dag doet. Veel teammanagers willen graag iets anders in hun team voor elkaar krijgen, maar voelen zich gevangen tussen de vragen van het team enerzijds en hun leidinggevende of het hoger management anderzijds.

“Als ik het voor het zeggen had…. Nou dan wist ik het wel!” Dat hoor ik veel teammanagers verzuchten. Surprise, surprise, Jij hebt het ook voor het zeggen.

Wat nu als je nu een week zou doen alsof jij de baas bent?

Zou je:

 • Een keer echt de tijd nemen om dat slepende issue met het team te bespreken?
 • Kees nu eens de waarheid zeggen dat het zo niet langer kan, ook al wil jouw baas geen gedoe.
 • Tanja extra belonen ook al is dat niet gebruikelijk in jouw organisatie?
 • De werkplekken veel logischer indelen?
 • De deadline een week verschuiven, zodat jullie wel kwaliteit kunnen leveren?
 • Dat ene idee, waar je altijd zo blij van wordt, nu eindelijk eens uitwerken?

Wat zou jij dan veranderen? Wat zou je doen? Hier komt een stappenplan om het ook echt voor elkaar te krijgen.

 1. Schrijf drie dingen op die jij zou veranderen/ doen.
 2. Stel jezelf bij elk ding de vraag of dit zou bijdragen aan het grotere doel van het bedrijf. Met andere woorden, voegt het wat toe aan het grotere geheel?
 3. Zo ja: Ga ervoor staan! Dit is de engste en ook de allerbelangrijkste stap. Ga staan voor waar jij in gelooft. Pak je positie. Jij bent misschien niet de opperbaas van jouw organisatie, maar je bent wel de leider in jouw eigen domein. Pak die plek.
 4. Laat je baas weten wat je gaat doen en stem af over de voorwaarden. Let op: je vraagt dus niet om toestemming en je dramt het er ook niet doorheen. Wat je wel doet is: vertellen wat je van plan bent en afstemmen hoe dit mogelijk gemaakt kan worden om zo’n manier dat het klopt voor iedereen.
 5. Doe het en wees hartstikke trots op wat jullie hebben bereikt, door iets anders te creëren dan jullie normale routine.

Zoals je misschien begrijpt, gaat het hier niet zozeer over WAT jullie nu anders doen, maar wel DAT jij iets anders voor elkaar krijgt. Yes!

Heel veel plezier en ik hoor heel graag het resultaat. Ik ben benieuwd naar jouw doorbraak van de routine. Deel dat hieronder in de reacties.