Selecteer een pagina

IMG_3259Hiep hiep hoera, ik heb mijn Diploma!

Zoals sommigen van jullie weten, werk ik in mijn teamcoaching vanuit het TGI systeem. TGI staat voor Thema Gecentreerde Interactie. Het is een methode waardoor een team in staat is om vastgeroeste patronen te doorbreken en behoorlijk snel andere resultaten te creëren.

Het is een tool die direct laat zien wat jij doet waardoor je het ongewenste patroon in stand houdt en wat jij als leider dus te doen hebt om iets anders voor elkaar te krijgen. Het is een methode die eigenaarschap daar legt waar het hoort, namelijk bij het team zelf. En die de leider in de positie brengt die hij ook te nemen heeft. Die van leider, manager en coach tegelijkertijd.

Een methode die ook vraagt om een teamcoach die écht is, die contact maakt met de mensen in het team en met wat er werkelijk leeft. Een teamcoach die het lef heeft om de gebaande paden en heilige huisjes uit te dagen en het team ergens anders naartoe te laten bewegen dan de comfort-zone waar ze nu toch vooral in vast zit. Een teamcoach die niet een rugzakje trucjes uit de kast haalt, in de hoop dat het team er iets mee kan, maar een teamcoach die de essentie van de realiteit van het team aanpakt. Eentje die echt de “bug” uit het systeem kan halen.

Met andere woorden dat vraagt dus best wel veel van mij 🙂

Ik wil, zoals denk ik wij allemaal, van waarde zijn voor andere mensen. Ik wil iets toevoegen in deze wereld wat echt verschil maakt. Mijn missie is om de wereld sprankelender te maken door zoveel mogelijk teams te shiften van middelmatigheid naar hun volle potentieel. Mensen die met plezier, vrijheid en sprankeling samenwerken aan hoge resultaten.

Om deze missie te kunnen leven, wil ik ook werkelijk iets te bieden hebben en daarom ben ik 7 jaar geleden begonnen met de post-doc studie TGI. Je zou het een soort groepsdynamiek voor gevorderden kunnen noemen. De eerste twee jaar volgde ik de certificeringsroute. Een leerweg in een leergroep waarin ik alle ins & outs van het TGI systeem heb geleerd. De laatste 5 jaar heb ik de Diploma-route gevolgd. Een weg die ik zelf moest banen door de jungle van alles wat ik kan leren heen, gebaseerd op mijn eigen leerthema’s.

Ik heb geworsteld met mijn eigen vastgeroeste patronen en schijnzekerheden. Ik heb mijn onzekerheden, angsten en donkere kanten in de ogen gekeken. Ik heb in een jaar alles verloren wat ik had en heb letterlijk opnieuw moeten beginnen. Ik ben conflicten aangegaan en soms ook hard van alles weer weggehold. En uiteindelijk heb ik iets gevonden wat voor mij in mijn leven en in mijn werk van onschatbare waarde is. Ik heb gevonden wanneer ik zelf begin te sprankelen. En dat is precies wat ik meeneem naar mijn klanten. And then it begins: Samen duiken we het avontuur in om het team weer in beweging te zetten en dat is ons met behulp van de TGI methode & tools tot nu toe ook nog altijd gelukt.

43463002_sEn nu dus 7 jaar na die beslissing om zelf weer te willen leren en de beste teamcoach te worden die ik kan zijn, heb ik afgelopen weekend mijn diploma gekregen! Een moment dat ik koester. Een moment dat vraagt om er even bij stil te staan en besef te hebben. Niet eens zozeer voor het diploma, maar wel voor de hele weg die ik daarvoor heb beleefd. Wat een rijkdom.

En wat kun jij hier nu mee? Zoals je kan lezen is dit een wat ander BLOG dan normaal. Geen vijf tips, geen “How to…”. Ik wilde dit graag met je delen, omdat ik zeker weet dat wij allemaal dit soort ontwikkelingswegen bewandelen. En omdat we vaak snel vergeten wat we allemaal niet hebben beleefd, overwonnen en geleerd in de afgelopen jaren.

Ik zou je met dit BLOG willen uitnodigen om zelf eens na te gaan wat je de afgelopen jaren allemaal hebt geleerd (via opleiding of misschien juist wel door het leven zelf) en jezelf daarin te erkennen en te waarderen. En als je het hieronder wilt delen, heel graag!

Als je jezelf weet te waarderen, weet je vaak ook een ander meer te waarderen en is dat niet waar we allemaal een beetje naar verlangen?

Als je meer wilt weten over TGI en wat het kan betekenen voor jou en je team dan vertel ik er je graag meer over. Stuur me gerust een mailtje.

Daarnaast hoort bij vieren, ook trakteren YEAH!!!. Om mijn diploma te vieren, wil ik je graag een VOUCHER cadeau doen om met VIJFENTWINTIG EURO (25 €) korting naar onderstaande Proeverij over TGI te gaan. De Proeverij wordt georganiseerd door het Ruth Cohn Instituut Lage Landen en de opbrengsten zijn dan ook voor het RCI. Echter als je je via het contactformulier van www.deteamcoach.nl of via info@deteamcoach.nl aanmeldt, dan bestel ik de kaarten voor je en betaal ik 25 euro voor je.

Stuur mij een mail met als onderwerp VOUCHER PROEVERIJ met daarin je naam en het aantal kaarten dat je wilt bestellen en ik regel de bestelling voor je met 25 euro korting per kaart.

PROEVERIJ TGI “Goesting om mee(r) te doen”

Op vrijdag 20 november a.s. organiseert het Ruth Cohn Instituut voor TGI – Regio Lage Landen (RCI) een TGI Proeverij met als thema: Goesting om mee(r) te doen. Een inspiratie dag die je laat ervaren hoe mensen door de inzet van TGI allereerst meer bereiken, zich serieus genomen voelen, leren om verantwoordelijk te zijn en interactie te starten.

Het programma

Mee(r) doen is verbinding maken

In 3 korte inspiratiesessies/talks verspreid over de dag delen sprekers uit Nederland en Vlaanderen persoonlijke verhalen over het maken van verbinding in hun werk en hun dagelijkse doen & laten:

– Maarten van der Bergh (theatermaker)

– Inge van de Putte (onderzoeker)

– Peter Smith (initiatiefnemer: Klean)

Goesting om mee(r) te doen

In twee workshoprondes ga je zelf actief aan de slag met een actueel thema. Per ronde kun je een keuze maken uit vier workshops, die allen gegeven worden op basis van TGI. De workshops bieden praktische tools en geven bruikbare handvatten voor coaching, leiderschap en burgerparticipatie. De Teamcoach biedt de workshop “De Kras uit de Plaat” aan. Een workshop die jou heel snel een doorbraak laat beleven in een patroon waar jij van af wilt.

Samen mee( r) verhalen maken

Tijdens en na de Proeverij is er gelegenheid om bekenden te treffen en op verhaal te komen. Maar er is zeker ook gelegenheid om nieuwe verhalen te starten tijdens de netwerkgelegenheid aan het eind van de dag.

Mee(r) mogelijkheden zien

Op de inspiratiemarkt presenteren de RCI-leden zichzelf en ontdek je vele mogelijkheden om met TGI (verder) te werken en te leren.

Praktische informatie

datum: 20 november 2015

Tijd:     09:30 uur – 16:30 uur

Locatie: seats2meet.com station ’s Hertogenbosch

Adres: Stationsplein 161, 5211 BP ’s Hertogenbosch

leden RCI   € 145  snelle beslissers betalen tot 1 november € 125,–

niet-leden:   € 195 snelle beslissers betalen tot 1 november € 175,–